Giriş yapmadınız.

1

Saturday, September 26th 2015, 8:45am

P2P Server Değerlendirmesi

Arkadaşlar merhaba, 4 gün önce P2P server' ında oyuna başlamış bulunmaktayım. Öncelikle yazacaklarım 4 günlük gözlemlerimle yapmış olduğum değerlendirmelerdir.

Ben allods' u eskiden F2P serverında oynuyordum. Haliyle o zamanlar eski yönetici grubu vardı. Çok kötü yönetimle oyunun popüleritesinde ve oyuncu sayısında ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Ben kalıcı olarak bırakmıştım. Ne zamanki paralı server çıkana kadar, o zaman bu oyuna başlamak istemiştim. Ama P2P server oyuncu konusunda sıkıntılar yaşıyordu. O yüzden askıya almıştım. Şuan ise forum da okuduğum yazılardan etkilenip oyuna P2P server dan 3 aylık üyelik alarak tekrar başladım.

P2P server' ında yapacağım ilk değerlendirme oyuncu sayısı konusunda çok ciddi sıkıntıları var. Forum da okuduğum kadarıyla sadece Türk oyuncuların sayısı 20 - 25 gibi rakamlar yazılmış halbuki bırak Türk' ü yabancılarda bile o kadar oyuncuyu bir arada göremedim. Resmen bilgisayara sanki single bir oyun almış tek başıma ilerliyor muşum gibi hissettim. Halbuki okullar daha başlamadı bile. Bu oyunu oynayan üniversite veya liseye giden gençler okula başladıklarında herhalde server da Türk oyuncu göremiyecez.

Oyunda ise alınan tecrübe puanını tam ayarında yapmışlar. 4 gün içinde 31 lvl oldum. Görevler ve lvl konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz. Moob lar biraz fazla güçsüz yapılmış. İki vuruş ta yere seriliyorlar. Ticaret ise oyuncu eksikliğnden mi yoksa nadir nesne dükkanı olmadığından mı bilmiyorum, ama kısmen etkisiz kalmış. Halbuki Müzayedenin de ayrı bir zevki var. Bu konuda bir şeyler yapılsa fena olmaz.

P2P server 'ına ciddi bir tanıtım lazım. F2P server' daki oyuncu sayısı fena sayılmaz. Halbuki eskiden sadece Türk oyuncu sayısı şuanki F2P server' ındaki kadar, hatta daha fazla bile olabilir. Şuan ki yönetim eskiden olsaydı bu kadar oyuncu kayıpları yaşanmazdı diye düşünüyorum. F2P server ındaki oyuncular er yada geç P2P server' ına geçmeleri gerektiğini anlayacaklar yada oyunu bırakacaklardır. Çünkü ne kadar para o kadar güçlü olma felsefesi oyuna para yetiştiremeyenler için büyük sıkıntıdır. Zaten dünyanın en zengini olsanız da bir oyuna o kadar para vermek bana göre saçmalık ama P2P server' ına ödenen para gayet makul bir ücret hemde herkes aynı şartlarda oynuyor.

Son olarak ilk başta dediğim gibi yazdığım şeyler 4 günlük değerlendirmelerim sonucunda yazdım. Eksiklerim olmuşsa kusura bakmayın. Ama P2P server ' ı ciddi bir şekilde tanıtılması gerekiyor. Bu oyuna bu oyuncu sayısı yakışmıyor. Ben oynamaya devam edicem. Ama P2P server' ında oyuna başlıyacaksanız tek başınıza değilde arkadaşlarınızla başlarsanız canınız sıkılmaması adına daha iyi olur.

2

Tuesday, February 16th 2016, 6:52pm

Discotech

Profesyonel

Meslek: Teknik Destek

• Özel mesaj gönder

Quoted from "KenanReyiz"

P2pyi 2 senedir oynuyorum 4 gunluk degerlendirmeni okurken gulemeden edemedim hicbirine katilmiyorum

P2p de kasilirken bazi levellerde okadar tikaniyosunki gorev kalmio level almak icin saatlerce mob kestigin oluyor

Ayrica p2p de meydanda kimse durmaz siz f2p adetini p2pde ariyosunuz amerikada cince konusmaya calismak gibi daha az once cuna girdim goblin attim vahsi girdim. 4 gun yetermi degerlendirme yapmaya bi kitap ac 10 sayfa oku tamam artik degerlendiriyim de... ve suan serverin en az oyuncu oldugu zamanlari patch oncesi e tabi f2p leye gore daha az oyuncu var ama bi 2 ay oynasaydin en azindan . He ben oyuncu doluda demiyorum suanlik eksiklik cekmiyoruz az oyuncu var ama yetiyo sikayet etmiyoruz.
KenanReiz çok iyi attin ha iki yildir nasil p2p oynuyorsun merak ediyorum ; p2p'ye sezon arasi katildigini çok iyi hatirliyorum (6.0) 8-9 ay once. ayrica barisfer hakli . keske kenan dedigin gibi cun ve vashi vs yapabilsek... malesef suan oyuncu sayisi çok az oldugundan çogu çikmiyor. ama p2p serverin kendine ayit ozel bir havasi vardir arkadaslar... bunu bilinki bir oynadinizmi f2p'yi hiç birdaha dusunmiyeceksiniz çunki kuçuk komunitemiz butun oyunculari içten bagliyor.
Forum kurallarını hatırlatmak isterim: Lütfen konuları hortlatmaktan kaçınınız. Bir aydan uzun bir süre herhangi bir paylaşım yapılmayan konulara yapılan yorumlar silinecektir.
.

Bu konuyu değerlendir