You are not logged in.

1

Thursday, March 26th 2015, 9:40pm

Oyundaki bitmek bilmeyen item yapma uğraşı

Yıllardır yönetimin şu saçma politikası oyunu git gide sıkıcı hale getirmenin ötesinde bir hale soktu.
Hiç bitmek bilmeyen item yapma mücadelesi taş yapma mücadelesi yüzünden oyundaki savaş konusu çok geri planda kaldı tam item yaptık azcık savaşalım diyecek oluyoruz yeni itemler geliyor.
Bir de savaşıp galibiyetin sonucunda kazanç elde etme alanlarına girişler zaman alıyor istediğinde girip de savaşabileceğin tek yer element oranın da kimseye bir getirisi yok.Getirisi olduğunu düşündüğümüzde de zaten item yapacağız diye oraya vakit kalmıyor neredeyse.
İnsanların bilgisayar başına saatlerce kitlenerek zevk alamadığı bir oyun haline getirilmesi bu kadar geniş kapsamlı bir oyunu git gide çekilmez yapıyor.
Oyunda para kasmak istiyorsan ve dişe tırnağa dokunur bir mikarsa bu bildiğin 1 ay soluksuz kasman lazım bir ay boyunca para mı kasayım item mi yapayım yoksa yemyeşil itemlerle savaşa mı gireyim?
işten arta kalan zamanını burada değerlendirerek eğlenmek isteyen birini bunaltmaktan artık yorulursanız çok sevineceğim.
Düşman da olsan mert ol oran buran oynamasın...

http://tr.allods.com/forum/index.php?pag…D=4916&pageNo=1

2

Thursday, March 26th 2015, 9:53pm

yeni raidlerle ve görevlerle oyunun sürekli taze kalması iyidir bence ,oyunu doyuma ulaştırırlarsa bu seferde aynı şeyleri yapmak insanın canını sıkar.Ama şu konuda haklısın itemleri basmak çok zor 2-3ay gibi bir sürede kişilerin en kötü turkuaz itemlere ulaşacağı bir sistem gelirse belki bu sıkıcılığı bir nebze azaltır :)

3

Friday, March 27th 2015, 4:10am

Kesinlikle haklisin 1 ay oldu 6.0 a geceli fakat daha %60 da ve ben 4 tane mavi iten basabildim çünkü hem mavi tas hem hergun herşeye giden gold günde min 15 k kaçmak lazim yinede oyundan zevk almak için gemi dizmek lazim bunların hepsini anca 1 ayda 4 mavi 3 efsunlu iten yapabildim

MAGE

4

Friday, March 27th 2015, 10:14am

....

Konunun moderatörle doğrudan bağlantılı olduğunu düşünmüyorum oyunun yapımcılarının oyun politikasını sıkıcı buluyorum artık...

5

Friday, March 27th 2015, 11:52am

MRTKTLG

Beginner

• "MRTKTLG" has been banned

• Send private message

Ve yine tekrarlıyorum, moderatörleri anmadan...
Adam haklı, dağılın!
mK

6

Friday, March 27th 2015, 12:59pm

Discotech

Professional

Occupation: Teknik Destek

• Send private message

Ve yine tekrarlıyorum, moderatörleri anmadan...
Adam haklı, dağılın!
Burada Moderatörlerin hiç alakası olmadığı konularda tepki vermen yanlış uslubuna dikkat etmen gerek yorumların o yüzden siliniyor.
.

7

Sunday, March 29th 2015, 2:00am

Darthonat

Beginner

• Send private message

ben bu oyuna başladığımda gold kuru 45 veya 50 idi şimdi 160g... eksik çok scroll var rune seviye 7 "hepsi" iyikide yapmışım yoksa şimdi bunları yapmakda zor olacaktı. herkesin aynı dertten müzdarip olmasıda cabası oyun artık ciddi anlamda ticarete döndü. Oyuna avrupa serve da başladım herşey ucfuz ve kolayken birleşme ile birlikte fiyatlar birden 2 katına çıktı oyun ters köşe yaptı kalabalıklaşınca bazı şeyler ucuzlar düşüncesini yerle bir edip daha da pahalı oldu. vs vs... dediğiniz gibi item ve taş yapmak bambaşka bir dünya karman çorman yok efsunlu yok tütsülü. cinnet geçirme sebebi kısaca. şeytan artık bırak demeye başladı!

8

Sunday, March 29th 2015, 11:05am

:)

ben bu oyuna başladığımda gold kuru 45 veya 50 idi şimdi 160g... eksik çok scroll var rune seviye 7 "hepsi" iyikide yapmışım yoksa şimdi bunları yapmakda zor olacaktı. herkesin aynı dertten müzdarip olmasıda cabası oyun artık ciddi anlamda ticarete döndü. Oyuna avrupa serve da başladım herşey ucfuz ve kolayken birleşme ile birlikte fiyatlar birden 2 katına çıktı oyun ters köşe yaptı kalabalıklaşınca bazı şeyler ucuzlar düşüncesini yerle bir edip daha da pahalı oldu. vs vs... dediğiniz gibi item ve taş yapmak bambaşka bir dünya karman çorman yok efsunlu yok tütsülü. cinnet geçirme sebebi kısaca. şeytan artık bırak demeye başladı!
Tabi bu söylediklerin de oyunda büyük yer kaplıyor fakat onların düzgün işliyor olması oyunu daha zevkli hale getireceğini düşünmüyorum.
Ya ada yaparak eğlenen var mı ya da şu yeni açılan haritada sürekli kasmak için party bulmaya çalışıp ızdırabına katlanarak eğlenen var mı ? Buraya emek harcamak için değil eğlenmek için gelmek istemek de en doğal hakkımız emek harcayıp harcayıp bir anda kül oluşunu izlemekten gına geldi.
Oyunun yapımcılarına sesleniyorum eğlenmek istiyoruz işkence etmek hoşunuza gitse de gitmese de artık buna bir son verirseniz memnun olacağız...

9

Tuesday, March 31st 2015, 7:55am

bunlari daha önce defalarca forumda dile getirdik sonuc ?

her 2 güncelleme sonrasi itemleri taslar her seyi basa aliyorlar süreklilik olsun diye ama sürekli bir item basmak tas basmak artik SIKIYOR
bunu yerine ayni itemlerle devam edebilecegimiz yeni raid alanlari yeni günlükgörevler ( tabiki ödül sisteminde köklü degisiklik olması lazim)
yeni astral ada getireceginize bu adalar icin yeni raid le girilen bir kac zindan yapin oyun icinde herkez harika bir birlikte üye degil herkez zindana giremiyor zindanlari bitirip gelisim asamasini almayi birak daha iblisler sehrinde ilk patronu kesmemis oyunclar var oyun icinde önce bunlara care bulunmasi gerekiyor
her güncellemede sifirlamak care degil istikrar saglamak gerekiyor parasi olana degil ( ki böyle giderse parasi olanin egosunu tatmin edecegi parasiz oyuncuda kalmayacak )

10

Tuesday, March 31st 2015, 9:01am

Şirketin her 5 levelda bir para kazanması gibi bir imkanı varken neden bizlerin yanında olsun ki :?:
Unutmayın bu oyun Free 2 Play :!:

11

Tuesday, March 31st 2015, 11:54pm

:)

Şirketin para kazanması elbetteki önemli fakat en azından oyuncuların eğlencelerinden kısmasınlar sıkıcı hale geldiği düşüncesi yaygınlaştığında bu kadar rahat davranmazlar umarım.
Ayrıca oyuna oyuncu çekmek yerine yeni başlayanları karakteri açtıkları ilk andan itibaren çok zorladıklarını düşünüyorum muhafazaların takvim sürecine baktığımızda yeni oyuncuların önünde set oluşturuyor.

12

Friday, April 3rd 2015, 7:00am

ÇiLeK

Intermediate

Occupation: Gamer

• Send private message

Eğer itemler hep aynı kalsa bu sefer de kimileri çıkıp şunu diyecek;

Quoted

"Eee, itemleri de daha geliştiremiyoruz.
Ne yapacağız böyle, bitti mi item yapma işi?
Şunu bassak , şunu böyle yapsak ya?
Şu itemi x level yapalım.
Bu item de ekstra 2-3 özellik versin geliştirince?
Özellikleri artmasa da görünümü değişse yada büyüse geliştirince, olmaz mı?
Yeni başlayanlarda bize yetişti.
Bizim farkımız ne?
Raidler de sıktı. Raidlerden de alacak bir şey kalmadı.
Niye ilerleme yok?
Niye level kasmak yok?
Niye öyle,
Niye böyle vs vs vs."
Senelerdir aynı şey. Varsa daha iyi bir fikriniz sağa sola söylenip şikayetlenmek yerine usulüne, adabına göre oturur etraflıca her şeyini düşünürsün. Şu şekilde, bu yolla bir şeyler yapılabilir diye yazar, önerini sunarsın. Gelişigüzel onu istiyorum, bunu istiyorum demekle olmuyor, olmaz.
Bu oyun böyle. Her güncellemenin ömrü 1 senedir. Her sene sonunda bir şeyler değişir. 5 sene oldu. Her güncellemede aynı şikayetler. Ada yaparak gayet de güzel eğleniyorum ben, ne demek ada yaparak eğlenen var mı? PvE'yi sen sevmiyorsan seninle alakalı bir durum bu. Bu oyunda PvE yapmadan PvP yapılmıyor. Yapamazsın. Bunu da hem uzun bir zaman aralığına yaymışlar hem de sürekli bir döngü içine sokmuşlar ki hem eski oyuncular sıkılıp bırakmasın hem de yeni gelenlerin yetişme imkanı olsun.
Bir oyunu bütün oyunculara beğendirmeniz imkansız zaten. Ama her oyuncu gidip beğendiği oyunu oynayabilir.

13

Friday, April 3rd 2015, 7:40am

şöyle bir düşündüm de bu oyunda eksik tat nedir diye. daha önce oynadığım online oyunlar ile bir karşılaştırdım.

oyunda bir döngü var. level gelsin , ada yap , item geliştir , pvp yap sonra başa dön. item yapma uğraşı bitmez. peki bu uğraş yapılırken oyun daha keyifli yapılamaz mıydı ?

Yani kastettiğim şu anda adaya gidildiğinde ne olacağını biliyorsunuz.adaya git , geliştirici item al ada bitsin amalgamla bas. Ne olacağını başından biliyorsunuz.

Ben kendi adıma yazayım.

daha önce oynadığım bir oyunda üzerimde elle tutulur item yoktu ve farm yaparken oyunun en değerli küpesini düşürmüştüm. O an ekran başında attığım sevinç çığlığının aldığım hazzın tarifi yok. Aradan 10 sene geçti ve o anı hala hatırlarım bir tebessümle...

Şimdi bu oyun insanlara bu hazzı yaşatabiliyor mu ? Malesef hayır, Bireysel olarak gidip saatlerce farm yapacağınız, para kazanacağınız ve her kestiğiniz mob'da acaba çok değerli birşey düşecek mi umuduyla beklentiye girdiğiniz bir oyun yapısı yok. keşke olsaydı ben birşeyler düşürmek adına sıkılmadan oynardım.

Eğer bu yazdığıma element haritası var derseniz cevabım basit , elemente bireysel farm yapabilirsiniz ama sonuçta ne düşeceğini biliyorsunuz. npc'ye gold karşılığı satacağınız tabiri caizse çöpler.

Bunu düşünmeme sebep olan şeyse geçen gün gemiyle boss kestikten sonra Mor Bebek Reaktör attı, Sonuçta çok değerli birşey değil en fazla 5K gold eder ama ben dahil gemideki herkeste ufak bir sevinç oldu. Sonra o mutlulukla hadi bi boss daha keselim. Kesiyoruz ve bir umut, bir beklenti ... Acaba güzel birşey düşecek mi ?

Sonra anladım ne kadar özlemişim farm yapıpta çok değerli birşey düşürmeyi, düşmesini umut etmeyi, düşen bir itemle onlarca saat yorgunluğun bir anda sevinç çığlıklarına dönüşmesini ve oyunda en mutlu olmayı...

Peki neden oynuyorum bu başından sonu belli olan oyunu. Onunda cevabı basit. Arkadaşlarım tabi ki , Sohbetimiz,arkadaşlığımız, güzel ortamımız olmasa oyunda tek kalsam 1 dk duracak değilim.

Umut etmek dedim ya , yine de umut edeyim belki Allods'ta bu hazzı yaşatır bana, hepimize...

14

Friday, April 3rd 2015, 9:50am

MRTKTLG

Beginner

• "MRTKTLG" has been banned

• Send private message

Allods Online'da çölde farm yapsak kutup ayısı düşer.
mK

15

Friday, April 3rd 2015, 4:30pm

Ada yaparak zevk alan bir oyuncu kitlesinin olduğunu bilmek de şaşırtıcı biçimde sevindirici en azından sıkıldığım şeylerle zevk alan bir kitle var.

Burada oyunu daha zevkli hale getirmek adına nelerden sıkıldığımı yazdım ve bu şikayetleri değerlendirecek olan varsa çözümü de ona göre bulacak olan da odur.
Başka oyun konusunda ise tabi oynadığım başka bir oyun var fakat buradaki oyunuma yapmış olduğum masrafın karşılığı ölçüde eğlenme isteğimin olması. bunu saçma bulan kişilerin olması ne kadar doğalsa o kadar doğal olduğu düşüncesindeyim

16

Thursday, April 9th 2015, 12:57pm

bence yeni itemlerin gelmesi güzel bir şey yapacak bazı şeylerin oluyor. ama full turkuazlı bir karekteri sıfırlayıp yeşilden başlatmak gerçekten haksızlık oluyor. şöyle bir düşüncem var turkuaz iteme sahipsen yada turuncu bu iki itemin seviyelrini düşürerek yeni itemlere geçiş yapılsa olmazmı. bence bal gibide olur. örnek verisek 60 lvl full turkuaz item var 65 lvl iteme geçerken mor seviyeye düşsün. bu sayede hem oyuncu çok sıkılmaz yeni itemi kasmaya hemde oyunda yapacak birşeyler olur yönetimde hızlı gelişmek isteyen oyunculardan kri alır zaten o ara.
tabi bu yazıyı yönetim okuyup değerlendirirmi
(p2p de oynuyorum)