You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Allods Online Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Tuesday, January 20th 2015, 9:55pm

Artısı ve eksisi ile Allods Online.

Herkese merhaba arkadaşlar, bu yazıyı yazmamın sebebi bu oyunu sevmem öncelikle bu bir kenara ben 12 yıllık oyuncuyum 96 adet oyuna sahibim orjinal ve MMORPG türünde ( EDİT ) oynuyorum.. Yapacağım eleştirilerde ve yorumlarda 12 yıllık tecrübemin yanında oynadığım oyunlarıda referans alın boş yorumlar yapmayın gerek F2P gerekse P2P oyunların en iyilerini oynadım, oynuyorum. O yüzden hayatında 1-2 F2P oyun oynayıp ben bilirim yorumları yapmayın.

Allods Online'a kapalı betada inceleme videosu çekmek için girdim ilk dakikalarında beni kendine bağladı. Maddeler halinde benim gözümde artılarını saymak istiyorum.

• Oyunun hikayesinde bildiğimiz ırkların ötesine geçilemesede orta dünya mitolojisinden farklı bir mitolojii kurgulanmış ve çok güzel uygulanmış.
  • Astral kavramı gerçekten çok hoş ve buradan yola çıkılarak türetilen diğer alt kavramlarda oyunda farklı bir çekicilik yaratıyor.
  • PvE sisteminde süreç hızlı ve akıcı ayrıca hikayesi olması bu sürecin artılarından.
  • PvP sisteminde talent, stat ve skill ağaçları başarılı.
  • İtem sistemi çok çok başarılı gerek gelişim süreci gerekse loot sistemi harika.
  • Oyuna sonradan gelmesine rağmen iteme eklenen taş sistemi başarılı.
  • Karakterin sahip olduğu taşlar ve sistem başarılı.
  • Oyun içi mağaza başarılı hatta bu konuda şunu söylemeliyim oyuna verdiğin paranın kalıcı etki sağladığı tek oyun. Oyunda pay2win var ama yok dedirten olay. Bir nadir nesne eşyası stat yada skill sağlayabiliyor ama her bütçede oyuncu için kademesi var böylece aşırı fark olmadığı sürece herkes eşit kalabiliyor bu hiç bir oyunda yok özellikle F2P oyunlar içinde Allods bu konuda tek başına lider.
  • Oyun sene içerisinde devamlı güncel kalıyor başlarda bu konuda sıkıntı vardı ama şuan çok iyi.
  • Genel anlamda oyun iyi ve gerçekten oynanmayı hak ediyor.

Gelelim eksi yönlere :

• Kalabalık ortamlarda ve pvp alanlarında performans çok kötü ve bunun sebebi oyun motoru çünkü bu oyunun pvp alanında 24 kişi varken ( sahip olduğum donanım gayet yüksek ) aşırı fps düşüyor ancak battlefield 3-4 gibi yüksek grafik oyunlarda 1080p ultra ayarlarda 64 kişilik ortamlarda dahi fps 45'in altına inmiyor referans olarak kendi donanımımı aldım. ( Teknik Sorun )
  • Talent ve skill ağaçları malesef belirli bir mantıkla gidiyor ve bu yüzden karakterlerin %90'ı aynı metada oynuyor.
  • Meta her tür oyunda gereklidir ve meta değişiklikleri oyuna aksiyon getirir Allods online büyük eklenti gelmediği sürece sınıflarla doğru bir şekilde oynayıp meta güncellemiyor.
  • Achievement bu oyunda en büyük eksiklik yoruma kapalı oyunun en büyük hatası ! Olmaması ayıp.
  • PvP alanları güzel ancak pvp metası sabit sıkıcı. Bayrak kaçırma yada bayrak koruma. Yetersiz daha yaratıcı savaşlar bekliyorum.
  • PvE seviye yükseltmek dışında haritalarda çekici bir şey yok hep aynı döngü haritada şöhret kazanıp en fazla kostüm alınabiliyor başarısız düz mantık.
  • Zanaat sistemi yetersiz düz mantık.
  • Tüm yaratıklarda yavaşlatma etkisi olur mu bu en büyük saçmalık çıktığı günden beri bu yönden çok kulak çınlattık.
  • İtem geliştirmek için zaten amalgam ve geliştirici düşürmek ve bulmak maliyetli birde gelişim maliyetleri abartı.
  • Oyun içinde GM desteği ve oyun dışında site üzerinden destek kalitesi yok diyorum direk. Rezalet çünkü WoW oynayanlar farkı anlar direk.
  • Genel anlamda oyunun diğer oyunlardan alması gereken çok önemli noktalar var ve her açıdan MMORPG türü olarak F2P olarak yada bir oyun olarak baktığımızda gerekli temel bir takım nitelikleri eksik.

Öneriler :

• Oyunda Astral dediğimiz olgu çok önemli bunun üstünde geliştirmeler yapılmalı. Daha çok Astrale yönelik oynanabilir içerik.
  • PvE sadece seviye geliştirmek için olmamalı achievement ve ödül gibi getirisi olmalı böylece alt haritalarda canlılık artar ve oyun başında rutinden başka şeyler yapılabilir.
  • PvP alanları gelişmeli daha stratejik harita tasarımları ve daha akıcı PvP modları gerekli.
  • Zanaat sistemi iş yapmıyor ve ticaret getirisi yok. Öncelikle 1-Max. Seviyeye kadar her kalitede ekipman ve yardımcı ekipman yapılabilmeli. Ayrıca İtemlere eklenen taşları zanaat ile yapmalı ve sabit stat yerine oyuncunun tercihine bırakılmalı böylece kendi stat buildimizi sağlayabiliriz.
  • İtem geliştirme maliyeti oyun boyu fixlenmeli ve aşırıya kaçılmamalı. Oyunda gelişemeyen yada gelişimi yavaş bulan oyuncu kitlesi oyundan uzaklaşır.
  • Oyun içinde mutlaka en az 1 aktif GM bulunmalı ve ulaşılabilir olmalı.
  • Birlik Allod'u öneriyorum burada çeşitli achievement, zanaat ve etkinlikler olabilir. Oyuncuyu ve birliği geliştiren ödüller sağlanabilir.
  • Kişisel Allod mutlaka sürekli geliştirilmeli. Her yamada ve ara dönemde üzerinde değişiklik yapılmalı.
  • Yetenekler çok düz mantık ve oyundaki neredeyse hiç bir şeyin açıklaması bana göre tam dört dörtlük değil özellikle yeteneklerde.
  • Elementler yetersiz oyunda fiziksel savaş bir yana büyücüler ve kullandığı elementler anlamsız yani efektif değil bu yönde çalışmalı ve büyüler ön plana çıkmalı ayrıca alan büyüleri yetersiz ve çok kısıtlı animasyon olarak da bir Knight Online bile değil üzülüyorum alan büyüleri dikkat çekici olmalı.
  • Oyunda etkinlikler dışında gold kazanma çok zor ve o etkinlikler belirli saatlerde olduğu için farklı zaman dilimlerinde oynayan insanlar açısından bu olumsuz etki getiriyor. Haritalarda eskisi gibi gold kazanılacak düzgün akıcı alternatifli yerler olmalı.
  • Gemiler geri planda kaldı ayıp oldu gemileri ön plana çıkarmalı, gemiler yönelik zanaat eklenmeli ve gemi pvp sistemi gelmeli özellikle kanlı vahşi gibi olmalı grup toplanacak gemi seçilecek lider sıraya girecek ve sadece gemileri geliştirecek kazanımlar sağlayan pvp yada pve etkinlikleri olacak.

Daha eklemem gerekenler olacaktır şimdilik bu kadar oyunun kalitesine rağmen beklediğim kadar kullanıcısı olmamasının başlıca sebeplerini yazdım bu gün bu kalitede bir oyun hala Knight Online kadar oyuncu toplayamıyorsa bence yazdıklarımı düşünün.

This post has been edited 2 times, last edit by "Discotech" (Jan 20th 2015, 10:40pm)

2

Thursday, January 22nd 2015, 2:19pm

Bi oyunda Sürekli aktif GM olmaması başta zaten çok saçma.

3

Thursday, January 22nd 2015, 2:36pm

Paylaşımın için teşekkür ederim XasTera. Önerilerin dikkate alınacaktır.

4

Thursday, January 22nd 2015, 4:07pm

Eğer yaşınız yada oyun geçmişiniz tutsa Ultima Online ' da nasıl 7/24 kesintisiz aktif GM olduğunu ve GM Chat komutu ile gerekli durumlarda iletişime geçildiğini bilirdiniz yada WoW oynasanız ama işte kısmet olmamış o yüzden kafaya takmayın haklısın bu oyunda 7/24 GM olsa çok ban olur... Küfür, bug, hile hepsi var ;)

Yönetici dostlarımıza tek bir konuda ısrarım var achievement Allah aşkına şu sistemi getirin bu oyun bunu hak ediyor !

5

Thursday, January 22nd 2015, 4:09pm

• Send private message

Aynı geçmişe sahip biri olarak katılıyorum öneriler çok yerinde olmuş. Forum içinde aslında öneriler yapılabilirdi daha aktif bir forum akışı olmalı bence.

6

Thursday, January 22nd 2015, 4:24pm

Eğer yaşınız yada oyun geçmişiniz tutsa Ultima Online ' da nasıl 7/24 kesintisiz aktif GM olduğunu ve GM Chat komutu ile gerekli durumlarda iletişime geçildiğini bilirdiniz yada WoW oynasanız ama işte kısmet olmamış o yüzden kafaya takmayın haklısın bu oyunda 7/24 GM olsa çok ban olur... Küfür, bug, hile hepsi var ;)

Yönetici dostlarımıza tek bir konuda ısrarım var achievement Allah aşkına şu sistemi getirin bu oyun bunu hak ediyor !
Ultima Online mi oynuyorsun hayatımda gördüğüm en iyi oyun bir ömür harcayanlardanım bende ancak 2d olunca işte serverlar kapanıyor o oyunda orjinal oynamadan zevkli olmuyor kısaca RP isteniyorsa o oyundan iyisi yok:D

7

Thursday, January 22nd 2015, 4:34pm

8

Thursday, June 25th 2015, 12:59am

Steam'e girdikten sonra oyun daha hızlı gelişmezse kendi sonunu hazırlar gidişatı iyi ama beklentileri karşılamıyor.

Artık şu oyuna biraz daha MMO ögesi ekleyin. Dünyada tek oyun değilsiniz her oyun bir birinden bir şeyler alır. WoW çok mu özgün oyun ? Yada Allods ? Oyuna girdiğim kapalı beta zamanı yazı fontundan puntosuna wow dedim :D Ama daha güzel özelliklerini alın.

Senaryolar, senaryo etkileri, harita değişiklikleri, meta güncellemeleri, arena derece sistemi, raidlerde wipe özelliği vs. Araştırın anketler yapın oyuncularla konuşun geliştirin hadi bekliyoruz.

9

Thursday, June 25th 2015, 10:43am

Allods

Konuyla ilgili olarak bu tarz oyunları oynama nedeni olarak kendimce söylemem gerekirse vakit geçirme ,arkadaşlarla sohbet, pvp, rakiplerle takımlar halinde mücadele olarak görüyorum. Vakit geçirme diye kasttettiğim şeyi açmak isterim boş vakitleri değerlendirmek amacıyla oynadığımızı düşündüğümüzde item olarak ilerlememiz de haliyle yavaş oluyor tam 7/24 online olan userları yakaladık derken yeni level için patch geliyor daha oyundan zevk alamadan itemleri sıfırdan dizmek icap ediyor. Bu konuda zaman aralığı biraz geniş tutulsa oyuncular item yapma derdi olmadan pvpnin zevkini yaşama şansları biraz daha yükselir kanaatindeyim. Sürekli online olanlar kadar bu bahsettiğim şekilde oynayan bir çok kişi de var ve bunun da dikkate alınması gerektiği düşüncesindeyim.
Düşman da olsan mert ol oran buran oynamasın...

http://tr.allods.com/forum/index.php?pag…D=4916&pageNo=1

10

Sunday, July 12th 2015, 7:10pm

Ben ilk ciktigi zamanda bir bakmistim oyuna birde simdi girdim baktim ilk etap gozume carpan en buyuk eksik dungeon sistemi yil 2015 olmus hala dungeona otomatik adam bulamiyoruz 10 kisi bulmak icin 2 saat adamlarla kousuyoruz gel suraya girelim buraya girelim pvp icin nasil tiklanip sira alinabiliyorsan dungeon icinde alinabilmeli sayi tamamlanincada otomatik isinlanmali dungeona isin bittiginde de partyden cikinca nereden isinladiysa seni dungeona geri oraya birakmali

11

Monday, July 13th 2015, 12:04am

Ben ilk ciktigi zamanda bir bakmistim oyuna birde simdi girdim baktim ilk etap gozume carpan en buyuk eksik dungeon sistemi yil 2015 olmus hala dungeona otomatik adam bulamiyoruz 10 kisi bulmak icin 2 saat adamlarla kousuyoruz gel suraya girelim buraya girelim pvp icin nasil tiklanip sira alinabiliyorsan dungeon icinde alinabilmeli sayi tamamlanincada otomatik isinlanmali dungeona isin bittiginde de partyden cikinca nereden isinladiysa seni dungeona geri oraya birakmali
Evet olabilir ama o zaman birliklerin önemi kalmaz ve zindanlar çok kolay hale gelir herkez ejder itemlerini fuller.Önemini yitirir çoğu şey.

12

Monday, July 13th 2015, 10:44am

iyi ama dungeonlar kolaylassin demiyorum ki ha ben sehirde konusarak 10 kisi bulup girmisim ha random 10 kisi birlestirilip dungeona atilmisim neden kolaylasssin ki serverda herkes farkli diller konusuyor bazilari ingilizce bile bilmiyor ben nasil anlatayim ki bu adamlara dungeona gitmek istedigimi benim lvlde 10 tane turk de bulamayacagim icin sistem yetersiz geldi

not : yeni bir char actim 10 lvl oldu ZAEI de 5 tane gorevim var tam 1 saat 10 dakikadir zaei ye girecek adam ariyorum anlatmaya calistigim tamda bu ;)

This post has been edited 1 times, last edit by "gulbaglar" (Jul 13th 2015, 11:57am)