Eski forumumuzda yayınladığım rehberim. 55. seviyeye kadar iş görür.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır yeni başlayanlar için bir rehber hazırlamıyordum. Çoğunlukla deneyimsiz arkadaşların başına gelen veya taraf değiştirme sonucu ortaya çıkan bir problemdir görev bulamama. Kısa süre önce taraf değiştirdim ve malum çoğu Dünya Gizemi görevi sıfırlanmış olarak gözüküyor. Bunları tekrar yapıp, karakterimize kaldığımız yerden devam etmemiz gerekiyor. Peki tüm haritaları dolaşmanıza rağmen görev yok. Peki bunu nasıl çözeceğiz? Aslında çözümü oyunumuzun database'i olan ve oyunu oynayışımızı çok çok kolaylaştıran allodswiki'dir. Gel gelelim nasıl bulacağız eksik görevlerimizi? Uygulamalı olarak anlatmaya çalışacağım:
İttifakta "Kanyalı İsyancı" adlı Dünya Gizemi görev serisinin aşamalarından ilki eksik 2.'si yapılmış olarak gözüküyor :
Gördüğünüz üzre ilk aşamada "Atader Gulanas" isimli bir kişiden mektup almamızı ve "Juga Isalyeva" 'ya getirmemiz isteniyor. Ama biz Gulanas'ın yerini bilmiyoruz? Nasıl bulacağız? Aynen şu şekilde.
1. Tarayıcımızın adres çubuğuna tr.allodswiki.ru yazıyoruz. Karşımıza şöyle bir ekran çıkıyor :
2. Daha sonra üstte bulunan butonlardan Veri Tabanı - NPC'ler butonuna tıklıyoruz (veya tr.allodswiki.ru/mobs) :
3. Karşımıza çıkan ekranda isim kutucuğuna Atader Gulanas yazıp "Filtre" butonuna tıklıyoruz veya "Enter" tuşuna basıyoruz :
4. Karşımıza böyle bir ekran çıkmış olması gerekiyor. Biz bu ekranda görevimizin seviyesi düşük olduğu için üstteki Atader Gulanas'a tıklıyoruz :
5. Çıkan ekranda gördüğünüz gibi NPC'nin yeri, attığı droplar yazmaktadır. Bizi ilgilendiren kısmı şuan NPC'nin yeri (Mektup bir İmparatorluk oyuncusu için farklılık göstereceğinden droplarda gösterilmemektedir):
6. Belirtilen kişinin yanına gidiyoruz, Haritada belirtildiği yerde Atader'i buldum :
Atader'i Kesiyoruz ve Mektubu alıyoruz :
Daha sonra Mektup'a sağ tıklayarak görevi alıyoruz ve talimatları yerine getiriyoruz.
Bu rehber biraz kısa oldu farkındayım. Ancak açıklayıcı olduğu kanaatindeyim.