önümüzdeki 1 kaç hafta içinde 10.0 patch gelicek. patchle birlikte yeni karakter kasarsan para harcaman gereken çoğu şeyi bedava alıcaksın.
yukardaki arkadaşın söylediğinin tam tersi durum söz konusu aslında. p2pde kredi öder gibi sürekli para yatırmak zorundasın. para yatırmadığın zaman oynayamazsın. f2p de herşey olsada beleş olmasada beleş.
oyunun pve kısmını göz önüne alırsak; p2p de aylık ücret ödeyerek yaptığın herşeyi f2p de hiç para ödemeden daha çok insanla etkileşime girerek yapabilirsin. amacın "oyundaki mobları ben herkesten hızlı keserim, herkesten fazla dps yaparım" tarzı şeyler değilse p2pde oynamanın hiç bi anlamı yok. oynasanda 5-10 kişiyle dps yarıştırabilirsin en fazla.
p2p de pvp yok gibi. evet f2pde eğer sürekli çok para yatırmıyosan cashcilere karşı zorlanabilirsin biraz ama günün nerdeyse her saatinde pvp var sonuçta, yapmakta yada yapmamakta özgürsün. bide tüm oyuncular full cash değil, çeşitli skalalarda oyuncular var ve her yerdeler. kendi ayarında oyuncularla vs atabilirsin istediğin zaman.
3 tane full cashciyi üst üste koyar patates ederim ben diye oyun oynuyosan f2pde işin zor. ama kafanı, sınıfını ve oyunculuğunu en verimli şekilde kullanmaksa amacın f2p gayet uygun.
herkesi keserim ben, tek amacım bu,ölmeyecem arkadaş kafasındaysan ama çok paran yoksa ve ayda 10€(60-100(yakında) arası) bayılırım diyosan p2pde başla. ama söylemem lazım büyük hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir. oyunu stres atmak, eğlenmek için oynuyosan, yeteneklerine güveniyosan paran olsada olmasada f2pde başla.
allods oynayacaksan bilmen gereken ilk şey; bu oyunda sınıf ve cash dengesi falan yok. herkesi her zaman kesemezsin. diğer bütün etkenlerden bağımsız her sınıfın karşısında, üstün ve zayıf olduğu sınıflar var.
taraf olarak ittifakta başla. imp tarafı tırt. 3-5 adamın egosu üzerinde dönüyor herşey ve çok durağan. tüm allods oynadığım süreci impte geçirmiş biri olarak söylüyorum impin doğası bu ve değişmez. oyuna 3 sene kadar ara verdim gittim geldim en ufak bişey değişmemiş. haritaları bile kasvetli. ittifak tarafı daha heterojen, daha canlı, daha insan çeşitliliği var. ayrıca ittifakın kendi haritaları daha iç açıcı.
p2p yi göm
impi göm

cashcileri göm

bi üsttekini göm