You are not logged in.

1

Friday, August 25th 2023, 2:08pm

TheRexxar - Dericilik Rehberi - Detaylı Anlatım - 14.0

DERİCİLİK REHBERİ

Merhaba ben TheRexxar. P2p sunucusunda imparatorluk tarafında ve legacy birliğinde oynamaktayım. Sizlere dericilik hakkında bilgi vereceğim. Dericilik çok önemli bir meslektir. Diğer mesleklere göre ekipman geliştirme malzemesi üretmesi daha kolaydır. Sınıfınızı değiştirip ekipmanlarınızı üst seviyeye geçirebilirsiniz sonrasında kendi sınıfınıza geri dönebilirsiniz. Malzemeleri yendiğiniz yaratıklardan düştüğü için malzeme sıkıntısı çekmezsiniz. Mesleklerin hepsi gelişim için çok önemlidir. Ancak dericiliğin kolaylığından yararlanın diye bu rehberi hazırlamak istedim. Çok uzatmadan rehberimize geçelim.

Başlangıç

--İttifak ve imparatorluk taraflarının her birinin dericilik rehberi bulunur.
--Bu rehberlere giderek dericilik mesleğini öğrenebilirsiniz.

--Derici rehberlerine giderek ''dericilik ders kitabı'' almalısınız ve kullanmalısınız. Böylece beceri olarak karakterinize gelecektir.
--Derici kitabını kullanmadan dericilik yapılmaz.

--Dericilik mesleğinden vazgeçmek isterseniz yine aynı şekilde derici rehberinden ''derici için unutma iksiri alıp kullanmalısınız.
--Böylece derici kabiliyeti karakterinizden silinecektir.

Malzemeler

--Her şema veya eşya ürettiğinizde dericilik kabiliyeti tecrübesi kazanırsınız.
--Örnek olarak dericiğiniz 5 seviye ise 2 seviyelik eşya üretiminde daha az tecrübe gelirken 5 seviyelik eşya üretiminde daha fazla tecrübe gelecektir.
--Ürettiğiniz eşyalarından kalitesine göre eşyanın verdiği tecrübe oranı da değişecektir. (Yeşil - Mavi - Mor )

Eşya Kemeri

--Dericilik eşya kemerini kullanarak üretim sayfasını açarsınız.
--En solda eşyanın seviyesi yazar.
--Eşya seviyesinin sağında üreteceğiniz eşya gözükür.
--Üreteceğiniz eşyanın sağında eşyanın adı yazmaktadır.
--Eşya adının sağında ise üretmek istediğiniz eşyanın istediği malzeme listesi yer almaktadır.

--Dericiliğe başlamak için derici rehberinden ''acemi dericinin eşya kemeri'' ' ni almalısınız.
--21. seviyeye kadar olan deri şemalarını bu kemer ile üretebilirsiniz.
--21 seviye dericilikten sonra sıradaki eşya kemerini satın almalı ve bir üst seviyedeki eşya kemerini kullanmalısınız.

--41. seviye dericiliğe kadar ''zanaatkar dericinin eşya kemeri'' ni kullanmalısınız.
--41. seviye dericilikten sonra sıradaki eşya kemerine geçmelisiniz.
--Bu eşya kemerini kullanmak için en az 20. seviye dericilik yeteneğine sahip olmalısınız.

--60. seviye dericiliğe kadar ''usta dericinin eşya kemeri'' ni kullanmalısınız.
--60. seviye dercilikten sonra sıradaki eşya kemerine geçmelisiniz.
--Bu eşya kemerini kullanmak için en az 40. seviye dericilik yeteneğine sahip olmalısınız.

--105. seviye dericiliğe kadar ''hükümdar dericinin eşya kemeri'' ni kullanmalısınız.
--105. seviye dericilikten sonra sıradaki eşya kemerine geçmelisiniz.
--Bu eşya kemerini kullanmak için en az 60. seviye dericilik yeteneğine sahip olmalısınız.

Kerpeten

--Kerpeten ile deri parçası kestiğinizde nubuk kalıbı - sağrı deri taban gibi parçalar elde edersiniz.
--Bu parçalar eşya üretimi için gereklidir. Eşya kemerinde hangi parça isteniyorsa deri keserek bulabilirsiniz.

--Dericiliğe ilk başladığınızda derileri kesip içlerinden gerekli olan malzemeleri bulmanız için kerpetene ihtiyaç duyarsınız.
--Bronz kerpeteni dericiliğin ilk adımlarında kullanmalısınız.

--Zanaatkar dericinin eşya kemeri ile birlikte demir kerpeteni kullanmalısınız.
--Daha yüksek deri parçalarını kesmenize yarar.

--Usta dericinin eşya kemeri ile birlikte çelik kerpeteni kullanmalısınız.
--Daha yüksek deri parçalarını kesmeye yarar.

--Hükümdar dericinin eşya kemeri ile birlikte adamantin kerpeten kullanmalısınız.
--Daha yüksek deri parçalarını kesmeye yarar.

This post has been edited 4 times, last edit by "VAPTUS" (Aug 26th 2023, 11:34am)

2

Saturday, August 26th 2023, 12:08pm

Retroform ve Eksoform Şişesi

Retroform Şişesi

--Retroform şişesi elinizdeki yüksek seviyedeki deriyi daha düşük seviyeye düşürür.
--Her kullanımda daha düşük deri parçası elde edersiniz.
--Kullanım sonrası harcanmaz.
--Yaratıklardan düşen deri parçalarının üzerinde kullanılır.

--Örnek olarak 105. seviye derinin üzerinde retroform şişesi kullanılırsa bu deri parçası 100. seviyeye düşecektir.
--Her kullanımda 95. seviye ve 90. seviye olarak düşecektir.
--İhtiyacınız olan seviyeye kadar düşürüp kullanabilirsiniz.
--Seviyesi her düştüğünde deri miktar sayısı artacaktır.

Eksoform Şişesi

--Deriyi kerpeten ile kestiğinizde çıkan nubuk sağrı taban parçası gibi malzemeleri bir üst seviyeye çıkarır.
--Her kullanımda bir üst seviyede kullanacağınız deri malzemesi elde edersiniz.
--Her kullanımda malzeme miktarı azalacaktır.
--Kullanım sonrası harcanmaz.

--Derinin kerpeten ile kesilmesi sonucu ortaya çıkan malzemelerde kullanılabilir.
--Maksimum 50 - 60 seviye malzemelerde kullanılır.
--Her kullanım sonrası malzemenin miktarı azalır.
--Deri parçalarında kullanılamaz.

Tasarımlar

--Eğer dericiliğiniz maksimum seviye olduysa ve 2. seviye ekipman üretim parçası üretmek istiyorsanız hangi sezonda iseniz (renge göre) o tasarım tomarını satın alıp kullanmalısınız.
--Hangi kalitede ekipman şeması alındıysa en fazla o kalitede ekipman üretebilirsiniz.
--Tasarımlar karakter gelişimi için çok önemlidir.
--Tasarımları her sezon başı derici rehberinden satın almayın unutmayın.

Üretim

--Bir malzeme üretmek istediğinizde karşınızda üretim ekranı çıkacaktır.
--Üretim ekranında malzemenin kalitesini belirlersiniz.
--Üretimde şans unsuru mevcuttur.

--Üretimde renkleri kilitleme sistemi mevcuttur. Bu sistem hemen hemen tüm mesleklerde aynıdır.
--5 adet deri bulunmaktadır ve 4 adet kilit hakkımız mevcuttur.
--Tüm renkler aynı olursa o kalitedeki malzemeyi üretmiş olursunuz.
--Örnek olarak 4 tane mavi deri mevcut ise aynı renkleri kilitlemelisiniz.
--Kalan tek renk deriyi işlemelisiniz.
--Her işlemede renk aynı kalabilir ya da renk değişebilir. Tüm renkler aynı olduğunda işleme hakkınız olsa bile eşyayı almayı unutmayın.

--Renkleri kilitledikten sonra 3 kere derileri işleme yani renklerini değiştirme hakkımız bulunmaktadır.
--Çekiç işaretine basarak renk değiştirme işlemi yapılır.
--Altındaki 3 sarı nokta ise renk değiştirme yani işleme hakkınızı gösterir.
--İşleme yani renk değiştirme çalışmasında renk değişmeyebilir. Bu tamamen şansa bağlıdır.

--Eğer hiç bir renk uyumlu olmazsa en kötü kalitede eşya üretmiş olursunuz ve üreteceğiniz eşyanın miktarı minimum sayıda olur.
--Eğer tüm renkleri yeşil yaparsanız üretim kalitesi yeşil olur ve bir miktar daha fazla eşya miktarı sahibi olursunuz.
--Eğer tüm renkleri mavi yani nadir yaparsanız üretim kalitesi mavi (nadir) olur ve yeşilden daha fazla eşya miktarı sahibi olursunuz.
--Eğer tüm renkleri mor yani yani epic yaparsanız üretim kalitesi mor (epic) olur ve üretebileceğiniz maksimum eşya miktarı sahibi olursunuz.

--Eşyaların kalitesini belirledikten sonra alacağınız miktar üretim sayfasının en altında bulunur.
--''Kaldır'' butonuna basarsanız eşya çantanıza gelecektir.

--Üretim ekranının en üstünde bir tüp bulunur.
--Bu tüp her üretim yaptığınızda dolmaktadır.
--Ancak her eşya için ayrı tüp dolmaktadır.
--Eğer tüp tamamen dolarsa ve renk değiştirme bölümünde 3 adet mor deri parçası görürseniz tüpün yanındaki sihirli değnek ışıldayacaktır.
--Bu değneğe basıldığında ise tüm renkler mor olacak ve maksimum kalitede ve miktarda eşya alabileceksiniz.
--Tek bir tür eşya için ne kadar çok üretim yapılırsa üretim ekranının üstündeki tüp o kadar hızlı dolacaktır.

BİLMENİZ GEREKEN HERŞEYİ ÖĞRENDİNİZ !!!

BOL ŞANS !!!

Rate this thread