şöyle bir düşündüm de bu oyunda eksik tat nedir diye. daha önce oynadığım online oyunlar ile bir karşılaştırdım.
oyunda bir döngü var. level gelsin , ada yap , item geliştir , pvp yap sonra başa dön. item yapma uğraşı bitmez. peki bu uğraş yapılırken oyun daha keyifli yapılamaz mıydı ?
Yani kastettiğim şu anda adaya gidildiğinde ne olacağını biliyorsunuz.adaya git , geliştirici item al ada bitsin amalgamla bas. Ne olacağını başından biliyorsunuz.
Ben kendi adıma yazayım.
daha önce oynadığım bir oyunda üzerimde elle tutulur item yoktu ve farm yaparken oyunun en değerli küpesini düşürmüştüm. O an ekran başında attığım sevinç çığlığının aldığım hazzın tarifi yok. Aradan 10 sene geçti ve o anı hala hatırlarım bir tebessümle...
Şimdi bu oyun insanlara bu hazzı yaşatabiliyor mu ? Malesef hayır, Bireysel olarak gidip saatlerce farm yapacağınız, para kazanacağınız ve her kestiğiniz mob'da acaba çok değerli birşey düşecek mi umuduyla beklentiye girdiğiniz bir oyun yapısı yok. keşke olsaydı ben birşeyler düşürmek adına sıkılmadan oynardım.
Eğer bu yazdığıma element haritası var derseniz cevabım basit , elemente bireysel farm yapabilirsiniz ama sonuçta ne düşeceğini biliyorsunuz. npc'ye gold karşılığı satacağınız tabiri caizse çöpler.
Bunu düşünmeme sebep olan şeyse geçen gün gemiyle boss kestikten sonra Mor Bebek Reaktör attı, Sonuçta çok değerli birşey değil en fazla 5K gold eder ama ben dahil gemideki herkeste ufak bir sevinç oldu. Sonra o mutlulukla hadi bi boss daha keselim. Kesiyoruz ve bir umut, bir beklenti ... Acaba güzel birşey düşecek mi ?
Sonra anladım ne kadar özlemişim farm yapıpta çok değerli birşey düşürmeyi, düşmesini umut etmeyi, düşen bir itemle onlarca saat yorgunluğun bir anda sevinç çığlıklarına dönüşmesini ve oyunda en mutlu olmayı...
Peki neden oynuyorum bu başından sonu belli olan oyunu. Onunda cevabı basit. Arkadaşlarım tabi ki , Sohbetimiz,arkadaşlığımız, güzel ortamımız olmasa oyunda tek kalsam 1 dk duracak değilim.
Umut etmek dedim ya , yine de umut edeyim belki Allods'ta bu hazzı yaşatır bana, hepimize...